Vuoden ruotsinsuomalainen nainen on Tytti Erästö

Vuoden 2018 ruotsinsuomalaiseksi naiseksi on valittu Tytti Erästö raportoi SVT Uutiset.

”Vuoden 2018 ruotsinsuomalaiseksi naiseksi on valittu Tytti Erästö, joka tutkii ydinaseiden rajoittamista.

Tytti Erästö työskentelee tutkijana Tukholman rauhantutkimuskeskus SIPRIssä.

Hän on tutkinut Yhdysvaltain ja Venäjän välistä aseriisuntaprosessia. Lisäksi Erästön työkenttään kuuluu muun muassa Iranin ydinohjelmaa koskeva sopimus.

Tarvitaan maailmanpoliittisessa tilanteessa
Rusuvilinan puheenjohtaja Tarja Lingh perustelee valintaa:

– Tytti vaikuttaa tutkijana, jonka kokemusta ja visioita tarvitaan epävakaassa maailmanpoliittisessa tilanteessa. Naiset ovat kautta aikojen olleet rauhan puoltajia. Suurvaltojen kansainväliset suhteet ei toimi ja konfliktien ratkominen ja rauhanpuolustus ovat avainasemassa kestävälle kehitykselle maapallolla.

Rusuvilina uskoo, että ruotsinsuomalainen nainen voi kannustaa nuoria vaikuttamaan tutkijoina ja kansainvälisellä areenalla asiantuntijoina.

Työskennellyt Harvardissa
Hän on työskennellyt Harvardin yliopiston Belfer-keskuksessa, Washingtonissa sijaitsevassa Ploughshares Fund -säätiössä sekä Tampereen yliopistossa.

Viimeiset kaksi vuotta Erästö on toiminut myös rauhantutkimuksen ja maailmanpolitiikan aikakauslehti Kosmopoliksen päätoimittajana yhdessä Anni Kankaan kanssa. Erästö on myös toiminut Suomessa asiantuntijana uutistoimistoille, radiossa ja uutislehdille.”

Artikkelin löydät täältä