Unga

@STOLT SVERIGEFINNE är Sverigefinska ungdomsförbundets projekt som förverkligats i samarbete med bland annat projektet Ungas Röst. Projektet startade som ett Instagramkonto där sverigefinska ungdomars vardag skulle lyftas upp och visas fram. Så småningom växte projektet och utmynnade i en utställning samt en bok med berättelser om de unga sverigefinnarnas liv.

Läs mer om @STOLT SVERIGEFINNE


FIN I VÄST är en minoritetssatsning i Västra Götaland för ungdomar, unga vuxna & barnfamiljer med finsk bakgrund. FIN I VÄST fokuserar på att skapa regionövergripande nätverk och kulturevenemang, träffar och workshops.

FIN I VÄSTs hemsida


SVERIGEFINSKA UNGDOMSFÖRBUNDET bedriver nationella projekt och driver unga sverigefinnars rättigheter i minoritetspolitiken. Ungdomsförbundet fungerar även som en paraplyorganisation för sverigefinska ungdoms- och studentföreningar.

SVERIGEFINSKA UNGDOMSFÖRBUNDETs hemsida


Tillsammans med vandringsutställningen ARVET har projektet Ungas Röst samlat in material från sverigefinska barn och unga. Dessa har sedan samlats i egna utställningar i samband med att Arvet visats på olika platser.

Läs mer om ARVET- DE UNGAS RÖSTER


UNGAS RÖST – NUORTEN ÄÄNET var Sverigefinländarnas arkivs 3-åriga projekt som pågick september 2014 till augusti 2017.
Projektet var ett demokrati- och delaktighetsprojekt som fokuserat på att lyfta fram de sverigefinländska unga och deras tankar, idéer och röster i samhället. Ungas röst har jobbat med att lyfta fram sverigefinska unga i sina hemkommuner, hjälpt unga att hitta varandra och tillsammans bygga upp ett nätverk av unga, ordnat evenemang för unga runt om i landet samt utvecklat idéer, aktiviteter, verktyg och metoder för finska förvaltningsområden i Sverige att jobba med och för sverigefinska unga.

Läs mer om UNGAS RÖST


FINNTASTIC FESTIVAL
Finntastic Festival är ett årligen återkommande evenemang fyllt av musik, konst och teater. Festivalen startade i Stockholm år 2011 och genomfördes i Finlandsinstitutets lokaler. År 2017 var första året då Göteborg fick en helt egen Finntastic Festival.
Exempel på artister och konstnärer som gästat evenemanget under åren är tex:
Iiris Viljanen, Horseface, Uusi Teatteri, Teemu Keisteri, Yoko Bono, Pink Twins, Cityman, Anton Wiraeus, DJ Jessie Granqvist, Frida Andersson, Pietarin Spektaakkeli, Lo Kauppi, Darya och Månskensorkestern mm.
Festivalen arrangeras av RSKL, UNGFIN, FRIS, UusiTeatteri och Ungas Röst.

FINNTASTIC FESTIVAL