Scen

UUSI TEATTERI är Sveriges enda professionella sverigefinländska teater och har sedan starten 2002 skapat många föreställningar för barn och unga. Från och med första januari 2017 ligger vår hemmascen på Olympiateatern, Västmannagatan 56,  T-Odenplan i Stockholm. Vi turnerar även flitigt runtom i länet och landet och alla våra föreställningar spelas på svenska, finska eller tvåspråkigt.

UUSI TEATTERIS hemsida


FINLANDSINSTITUTET i Stockholm har anordnat finskspråkiga barnteaterföreställningar i minst 30 år. Olika teatergrupper besöker institutet med sina föreställningar. Kalendarium finns på hemsidan.

FINLANDSINSTITUTETS hemsida


SVERIGEFINSKA AMATÖRTEATERFÖRBUNDET RSHTs mål är att lyfta upp och främja finskspråkig teaterverksamhet i Sverige. Teatergrupper i sverige som skapar finskspråkig teater är välkomna att ansluta sig till RSHT.

RSHTs facebooksida


TANJA LORENTZON är en sverigefinsk skådespelare och dramatiker. Hon är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm. 2010 hade hon premiär på Dramaten med den egna monologpjäsen Mormors svarta ögon om hennes finska mormor, mor och sig själv, en ovanlig skildring av de många till Sverige invandrade finländarnas situation under 1900-talet.

Wikipedia om TANJA LORENTZON


MAJULA DRAMMEH är en sverigefinsk dansare och koreograf. Hon är utbildad vid DOCH, Dans och Cirkushögskolan i Stockholm. Förutom dans har hon gjort stand-up, performances och tv.

MAJULA DRAMMEHs hemsida

 

ANNA TAKANEN

Skådespelare, regissör, teaterchef och författare

VIRPI PAHKINEN

Solodansare och koreograf

Länk till Virpis hemsida