Arkivet söker Verksamhetschef

Sverigefinländarnas Arkiv söker Verksamhetschef!

 
Om Arkivet
Sverigefinländarnas arkiv har som uppgift att bevara dokument rörande sverigefinskt liv och verksamhet samt stödja och främja sverigefinskt kultur och forskning. Arkivet grundades 1977 och medlemmarna består av sverigefinska, finska och svenska föreningar, företag och enskilda människor. Våra fysiska arkiv finns i Eskilstuna och i Arninge. Vi har också ett projektrum på Finska Bokhandeln i Stockholm.

Arbetsbeskrivning
Som verksamhetschef ska du leda arkivets dagliga verksamhet. Detta innebär huvudansvar för arkivets drift som även innefattar arkivets utveckling, budget- och personalansvar samt ansvar för projektverksamhet och uppföljning.
Arbetet är utåtriktat och innebär täta kontakter med bland annat styrelsen, arkivets besökare, medlemsorganisationer, media samt andra aktörer inom den sverigefinska minoriteten. Arbete efter kontorstid samt resor i arbetet kan förekomma.

Kvalifikationer
Vi söker en person som har akademisk examen inom arkivvetenskap eller motsvarande, har dokumenterad erfarenhet av budget- och personalansvar samt är en driven projektledare som får saker att hända. För att lyckas i rollen krävs att du är strategisk och bra på att driva på och slutföra projekt. Du är skicklig på att leda, motivera och skapa förutsättningar för att effektivt nå arkivets mål. Du är en god kommunikatör och har lätt för att skapa förtroende och goda relationer. Du bör också kunna uttrycka dig obehindrat på finska, svenska och engelska. Det är meriterande om du har kunskap om e-arkivering, minoritetsfrågor och om det sverigefinska communityt i stort.

Om tjänsten
Arbetstid: 75%
Plats: Stockholm / Eskilstuna
Tjänsten startar i början av januari

Ansökning
Maila CV samt personligt brev till info(at)arkisto.org.
Ange referens “Verksamhetschef” i ämnesraden.
Sista ansökningsdag 20211130. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Kontakt
Vid frågor om tjänsten maila nuvarande arkivchef Anna-Karina Bogren på adress anna-karina(at)arkisto.org